18/04/2024
HomeEl dia a diaII Jornades de Formació (r)-EVOLUCIÓ EDUCATIVA

II Jornades de Formació (r)-EVOLUCIÓ EDUCATIVA

l’IES Tirant Lo Blanc, de Gandia, amb la col.laboració del Cefire de Gandia, va organitzar i celebrar el passat 25 de juny, les II jornades de formació per al professorat , titolades (r)-EVOLUCIÓ EDUCATIVA, que van comptar amb la presència de més de 60 assistents, una xifra important si tenim en compte que molta gent es troba inmersa en el procés d’oposició per a l’ensenyament, ja siga com a docents o membres del tribunal.
Amb aquestes Jornades de Formació, es tractava de cobrir les necessitats de formació més demandades i detectades pel claustre a l’inici de curs, com són les següents: conéixer noves metodologies d’ensenyança-aprenentatge (gamificació, treball cooperatiu, aprenentatge basat en projectes), treballar la intel.ligència emocional amb els docents com a ferramenta per a poder arribar a l’alumnat ; així com aprendre tècniques i ferramentes per a fomentar el treball en equip i servir d’ajuda per al dia a dia dels nostres docents.
Pel que respecta a la celebració de les mateixes, l’acte d’inauguració a les II JORNADES (r)-EVOLUCIÓ EDUCATIVA va comptar amb la presència la Sra. Manela Faus Mascarell, directora del CEFIRE de Gandia, el Sr. Josep Pons Blasco, cap d’estudis de Formació Professional a l’IES Tirant Lo Blanc de Gandia, així com del coordinador P.A.F de nostre centre, el Sr. Carlos Martí Ferrer; tots ells van coincidir en assenyalar «la voluntat de donar continuïtat a les mateixes els darrers anys; amb la finalitat de contribuir a la formació del professorat, en benefici d’una educació pública de qualitat cap al nostre alumnat.»
Els assistents van poder gaudir amb la presència de ponents de reconegut prestigi, els quals proporcionaren eines per a facilitar la necessària innovació educativa, així com tècniques que permeteren al professorat, afrontar el seu dia a dia com a docents de forma més productiva i positiva.
Aquest any les jornades van constar d’una ponència i dos tallers pràctics per als docents distribuïts de la següent forma:
– Ponència “Si vols canviar el món, comença per tu”, a càrrec del Sr. Juan Torres Mancheño, professor de l’IES l’Estació d’ Ontinyent, especialista en formació sobre noves metodologies a l’aula i finalista als premis EDUCA ABANCA com a millor docent d’Espanya durant els anys 2017 i 2018. Proposa un canvi en l’educació, tractant el professorat d’arribar a l’alumnat com a part principal del procés d’aprenentatge.
-Taller I: Mindfulness en l’ambit docent i educatiu, a càrrec de la Sra. Amparo Pérez Das, llicenciada en Psicologia, especialista en Psicologia clínica per la Universitat de València. Forma part activa de l’associació AEMIND (associació espanyola de Mindfulness i compassió) i en l’actualitat dirigeix el seu propi centre METTA VALÈNCIA a la consulta addicional de la psicologia impartida per grups d’inici i aprofundiment en Mindfulness i compassió. També imparteix els protocols MBCT, teràpia cognitiva basada en Mindfulness.
-Taller II: Autogestió emocional del docent, a càrrec del Sr. Carles Porcel, llicenciat en Filosofia, ha realitzat la suficiència investigadora del doctorat en Psicologia i té el Màster en intervenció psicològica amb DBM®(Modelatge Conductual Desenvolupatiu). Especialista en PNL (Programació Neurolingüística), en l’actualitat és director de Capacitador.es, ajudant a particulars, professionals i organitzacions a adaptar-se als canvis i a millorar.

FOLLOW US ON:
RECONEIXEMENT CERTIF
Visita de l'Institut

ctic.tirant@gmail.com

Rate This Article:
9 COMMENTS