24/05/2024
HomeTirant de culturaDACEL’IES TIRANT LO BLANC DE GANDIA ACULL ALS SOCIS EUROPEUS DEL PROJECTE K-102 TOGETHER

L’IES TIRANT LO BLANC DE GANDIA ACULL ALS SOCIS EUROPEUS DEL PROJECTE K-102 TOGETHER

Durant el 21 i 22 de setembre de 2021 ens han visitat els socis europeus del projecte TOGETHER actions against violence and discrimination gestionat des de Programes Europeus (PE). Han vingut quatre representants dels socis italians de Fossano, Mondoví i la Universitat de Torí i dos socis polonesos de Wroclaw; els socis francesos de Briançon, per motius d’agenda, no han pogut assistir. Les sessions de treball han consistit en presentar la tasca coeducativa que fem al centre a traves de l’associació Tirantianes per la igualtat, i a més, el nostre projecte adaptat del que han fet els socis italians de Mondoví que l’hem anomenat Migració i Realitat (M&R), amb una dimensió d’acció tutorial per tal de ser una ferramenta útil de treball amb l’alumnat.

L’objectiu clau del projecte europeu Together és la prevenció de la discriminació, la violència i la inclusió social entre els joves. Amb aquest programa es pretén recolzar els processos de desenvolupament d’habilitats socials, civils, interculturals així con la inclusió d’adolescents en risc d’exclusió social a mesura que la societat, i els nostres joves en particular, desterren els prejudicis i actituds discriminatòries cap a la societat en general i a l’immigrant en particular.

La finalitat és contribuir a la lluita contra la discriminació així com la millora de la percepció social dels immigrants i fomentar una educació intercultural.

Per a aconseguir aquests propòsits en el nostre projecte M&R hem realitzat una sèrie d’actuacions amb enfocaments innovadors i noves metodologies, així com activitats de sensibilització i coneixement sobre els temes de prevenció de la violència i la no discriminació, promovent el desenvolupament d’habilitats socials, civils, interculturals i la inclusió activa d’adolescents.

Els socis han estat molt satisfets amb el nostre projecte i hem establert les directrius de cloenda de Together a finals d’octubre a Itàlia. Les sessions de treball han estat acompanyades d’unes visites culturals a València i per la comarca visitant els pobles on hem col·laborat amb actuacions coeducatives de l’Associació Tirantianes, com la Font d’en Carròs, rebuts per l’Alcalde Pablo Puig Desena, i Gandia amb Carmen Fuster Mollà, regidora d’Educació.

El nostre projecte d’Acció Tutorial Migració i Realitat M&R el podeu veure a la nostra web: https://iestirantloblancgandia.es/accio-tutorial-together-er-2021-2/

GALERIA DE FOTOS / PHOTO GALLERY

FOLLOW US ON:
Convalidacions Curs
EL IES TIRANT LO BLA

ctic.tirant@gmail.com

Rate This Article:
3 COMMENTS