15/07/2024
HomeCampanyesActe 24 de novembre de 2017 a l’IES Tirant lo Blanc de Gandia

Acte 24 de novembre de 2017 a l’IES Tirant lo Blanc de Gandia

PDF

 

L’IES Tirant lo Blanc de Gandia, per mitjà de la pròpia Associació Tirantianes, ha organitzat al Saló d’Actes, un any més, l’acte reivindicatiu del Dia Internacional la violència contra les dones després del treball de tot aquest primer trimestre del present curs.

Amb el lema “fem pinya”, ens hem adherit a les commemoracions internacionals per tal de renovar el nostre compromís per l’igualtat, motiu pel qual ens hem sumat al Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista. L’acte visibilitza la nostra responsabilitat cívica que compartim amb totes o tots els presents. En aquesta campanya hem incidit en la importància que té, per a la víctima de violència de gènere, sentir-se acompanyada pel grup d’iguals.

L’acte a començat amb la lectura d’un fragment de La nostra rebel·lió de Carmelina Sánchez Cutillas que connecta amb el sentir d’igualtat que ens farà més lliures, una llibertat que permetrà eradicar la violència cap a les dones. Des de la monotonia de les tasques domèstiques, relegades històricament a les dones, el text desperta el ferm motiu de la rebel·lió interna cap a la llibertat.  El nostre propòsit com a Tirantianes és que aquesta rebel·lió s’estenga a tota comunitat educativa per tal d’aconseguir el triomf de la igualtat, tal i com hem reflectit també en la imatge del projecte coeducatiu d’aquest curs “Un 10 per la igualtat”.

Aquest acte institucional ha contat amb la presencia de l’Alcaldessa de Gandia Sra. Diana Morant Ripoll i la vicealcaldessa i Regidora Delegada d’Igualtat, Diversitat i Polítiques inclusives, Sra Lorena Milvaques Faus entre la representació de les autoritats polítiques de l’Ajuntament. En aquest acte hem reafirmat la importància d’educar amb igualtat al nostre centre amb l’entrega dels premis a dues campanyes al seu voltant.

Article complet  PDF

 

 

 

FOLLOW US ON:
(AMPA) i Programa Eu
Tirant d’empresa

ctic.tirant@gmail.com

Rate This Article:
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.