28/03/2024
HomeTirant de culturaDACE“Una Font de microRelats”

“Una Font de microRelats”

Presentació i difusió de microrelats a la Casa de la Paraula, amb accent violeta, el 19 de març de 2021.

Col·laboració amb la Font d’en Carròs dins dels actes programats al març de 2021, amb una selecció de microrelats per la igualtat en què es presenta, en exclusiva, el relat “L’autobús” de la jove fontera Marta Bohigues Muñoz. Els treballs es projecten a ”la casa de la paraula”, casa natalícia del lexicògraf Francesc Ferrer i Pastor.

La casa de la paraula recull des del 19 fins al 31 de març aquesta selecció de vídeos de microrelats per la igualtat llegits per les autores i autors guardonats en els concursos de l’associació Tirantianes convocats entre 2017 i 2020, i que es publiquen el 25 de cada mes dintre del projecte “Cada 25 conta”.

La regidora de Cultura i Igualtat Cèlia Escrivà Escrivà, amb presència de l’alcalde Pablo Puig Desena, ha presentat l’acte explicant la col·laboració amb Tirantianes de l’IES Tirant la Blanc de Gandia que ha estat representat pel vicepresident de l’associació i vicedirector del centre Joan Marí Just que ha agraït a la regidora i a l’alcalde aquesta ciol·laboració i difusió de la mostra de microrelats amb la presentació en exclusiva del vídeo del microrelat d’aquesta jove fontera, explicant la tasca del concurs i el material exposat -cartells i portades de les XIII edicions de microrelats per la igualtat- fent entrega d’exemplars de l’edició  2020 a la finalista Marta Bohigues, a l’alcalde, a la regidora i per la resta de corporació municipal i biblioteca del poble. La regidora ha obsequiat a Marta i a Joan Marí amb una borsa reivindicativa dels “Drets dels lectors i lectores” amb el llibre de la Font d’en Carròs d’Abel Soler.

Marta Bohigues Muñoz, que ha fet lectura del seu microrelat l’autobús , ha estat acompanyada per tres amigues junt a la seua germana, son pare, sa mare, un iao i les dues iaies.

En una edat en què la joventut comença a interessar-se pels problemes del món, el concurs ofereix la possibilitat de crear en poques paraules històries impactants que denuncien injustícies de gènere per tal de canviar el món. Així, les paraules del poble valencià que Francesc Ferrer i Pastor tant va estimar cobren més significació si cal.

Dir tant en tan poc es converteix en el millor legat d’aquestes generacions de joves que han estudiat en la nostra llengua valenciana que tant va valorar el senyor de les paraules.

L’acte, amb l’aforament limitat d’acord a les mesures sanitàries recomanades per les autoritats sanitàries, ha conclòs després del visionat els microrelats seleccionats per aquesta exposició.

La casa de la paraula amb accent violeta!

   

 

GALERIA DE FOTOS

FOLLOW US ON:
MR76+MARÇ 2021+ L'A
FARMÀCIES COL·LABO

ctic.tirant@gmail.com

Rate This Article:
NO COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.